Filmer vi ser fram til i 2018

Vi er godt i gang med det nye året, og selv om det snart er på tide å feire de storslåtte filmene fra fjoråret, byr 2018 på flere must see filmer som vi ikke har noe imot skal okkupere fritiden vår de neste månedene! Selv om listen blir å ta for seg de kanskje mest kjente filmene som kommer ut i år, kan du nederst få et lite innblikk i noen av filmene som står høyest på “must see”-listen til noen i styret og komiteene våre.

Tomb Raider
Etter den norske storsuksessen “Bølgen” er regissør Roar Uthaug snart kinoaktuell igjen, denne gangen med Hollywood i ryggen. Tomb Raider vil gi oss et gjensyn med den populære spill-karakteren Lara Croft, som mange kanskje husker fra Angelina Jolies actionspekkede filmer på starten av 2000-tallet. Denne gangen er det svenske Alicia Vikander som kler på seg rollen, og det ser ut til at det blir en noe mørkere og mer dramatisk skildring av karakteren – noe som står i stil med de siste spillene.

Avengers: Infinity War
Det er vel lite overraskende at mange av 2018’s store filmer handler om superhelter. Siden “Iron Man” i 2008 har Marvel og Disney popularisert sjangeren og bygget det som må sies å være den mest omfattende filmserien noen sinne. Rart er det heller ikke da at forventningene er større enn noen sinne når alle disse superheltene må stå sammen mot den ultimate fienden i Infinity War. Det er mange stjerner her som skal kjempe om tid på lerretet, men Russo-brødrene viste at de håndterer dette godt med “Captain America: Civil War” i 2016.

Solo: A Star Wars Story
Vår alles folkekjære Han Solo har nå blitt stjerne i sin egen film, og vi som publikum skal nå få lov til å bli enda kjent med den rappkjeftede og uredde Solo. Filmen tar for seg Han Solo sine yngre år, samtidig som vi får tatt en nærmere titt på kjemien mellom han og hans hårete følgesvenn Chewbacca. Filmen byr på flere kjente navn i rollebesetningen som Donald Glover (Childish Gambino), Emilia Clarke og Woody Harrelson – men det som kanskje blir mest spennende å se er om fansen blir å akseptere noen andre enn Harrison Ford i rollen som Han Solo.

Deadpool 2
Når Deadpool kom i 2016 var det klart at dette var en superheltfilm utenom det vanlige. Filmen kunne by på action, humor og flere grove kommentarer fra hovedkarakteren selv. Det kvinnelige publikummet klagde nok heller ikke av å se Ryan Reynolds nakne kropp på skjermen. Det er bare å krysse fingrene for at Deadpool 2 skal leve opp til forventningene vi sitter igjen med fra første filmen.

The Incredibles 2
Jeg var nok ikke den eneste som drømte om en familie full av superhelter etter at familien Incredible dukket opp på kinolerretet i 2002. Nå 16 år senere er de tilbake, og selv om filmen ikke er planlagt til å ha premiere før i august er det bare å glede seg til et nytt eventyr med en av barndommens favoritt familie.

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald
Harry Potter er en stor del av barndommen til de fleste av oss, og selv om man er fan eller ikke er det umulig å ikke si noe positivt om disse filmene. Fantastic Beasts filmene tar oss med til før Harry Potter ble født, og det at vi allerede kjenner til omgivelsene gjør at det er enkelt å følge handlingen. Oppfølgeren som kommer i år er en must see om du allerede har blitt fengslet av det fantastiske universet J.K. Rowling har skapt.

Maze Runner: The Death Cure
Jeg er vel ikke den eneste som har ventet på at Maze Runner skal returnere til kinolerretet? Etter at Dylan O’Brian ble skadet under innspilling, har det hele blitt satt litt på vent, men endelig er den her og alle de løse trådene fra de tidligere filmene skal nøstes opp i. Filmen har allerede rukket å gått på kino noen dager nå og i følge kritikerne er dette den beste filmen av trilogien. O’Brian skal også ha fått gode tilbakemeldinger for å ha inntatt rollen som hovedkarakteren Thomas igjen. Med andre ord; likte du de to forrige så kommer nok denne også til å falle i smak.

Mission: Impossible – Fallout
Den sjette utgaven i den adrenalinfylte Mission Impossible-serien har fått tilnavnet “Fallout” og setter naturligvis nok en gang Tom Cruise og gjengen i umulige situasjoner. Vi får gjensyn med blant annet Simon Pegg og Rebecca Ferguson i en stjernespekket rolleliste. Denne gangen vet vi også at noe av handlingen utspiller seg i Norge, da det har blitt spilt inn scener på Preikestolen – og da blir det jo ekstra spennende å være norsk tilskuer.

Hva svarte styre og komité da de fikk spørsmålet om hvilke filmer de gleder seg til?
“Pacific Rim Uprising. Fordi den første klarer noe få andre gjør; den visste hva den var og spilte «dum action» perfekt, i tillegg er Guillermo Del Toro en genial regissør og kjemien mellom hovedpersonene var fantastisk. Og monstre som slåss med store roboter fordi jeg er mann og vi er enkle å underholde”

“The man who killed Don Quixote; fordi Terry Gilliam er flink, Adam Driver er brukbar og fordi tidsreiser og eventyr aldri går av moten når Monty Python’s wunderkind regisserer den”

“Minding the gap virker også bra, selv om Boyhood allerede har gjort hele lage film over lang tid greia. Men denne har skateboard og tar opp vennskap over tid. Gleder meg til å se den”

“Jeg gleder meg til the darkest hour og the death of Stalin fordi historie er kult. Neida men det ble jo helt kaos i Sovjet da Stalin døde, og bare å få litt innsikt på hvordan de siste dagene hans var og slikt synes jeg er veldig interessant. The darkest hour handler om Churchill og hvordan det var å lede Storbritannia under 2. Verdenskrig, og så bli sparket av partiet rett etterpå”

 

Forfatter:
Renate.jpg
Renate Solheim
3. klasse

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s