Skjulte skatter – 6 serier verdt å se på Netflix

A Very Secret Service/Au service de la France (2015)

En vittig fransk serie hvor vi følger den unge herren André Merlaux fra han – i veldig forvirret tilstand – blir bortført og avhørt i et mørkt rom, til han blir ansatt av den franske etterretningstjenesten, fortsatt ganske forvirret. Tiden er 1960 som de viser frem i sin fulle stil med dress, slips, kjole, mer dress og helt casual fylla på jobb. André og hans kolleger opererer som hemmelige agenter og tar på seg viktige og ikke så fullt viktige oppdrag for fedrelandet Frankrike.

De får møte på sosial og politisk motstand i et land hvor kvinner og franske kolonier ønsker seg uavhengige. Serien gir seg ut som å være seriøs, men som man fort ser gjennom og finner den useriøse humoren som er underliggende i serien. Det er ung kjærlighet, lyddempede pistoler, franske stereotyper og morsomme pinligheter. Serien leverer utrolig intelligent humor, utmerket skuespill og fantastiske dialoger. Jeg anbefaler serien på det sterkeste, og jeg har sett den to ganger. Okei, tre. (Trailer)

Trailer Park Boys (2001–2018)

Hvem sier lavbudsjett ikke kan levere en god latter? Denne kanadiske lavbudsjett mockumentaryserien tar plass i Sunnyvale Trailer Park, en dysfunksjonell campingboplass fyllt av rimelig sketchy mennesker. Kamerateamet følger hovedsaklig tre småkriminelle, kanskje litt dumme, men for det meste godhjertede karer.

trailer-park-boys-season-12-netflix

Julian, den smarteste av de tre (merk, smarteste, ikke smart) har alltid en plan og en drink i hånda hvor enn han går. Bubbles, en enkel kar som elsker såpeboblemaskinen sin, kattene og det lille skuret sitt mest av alt i verden. Ricky, den desidert mest hensynsløse av dem alle som sliter med sin begrensede hjernekapasitet. Vi får et innblikk i den primitive levemåten til innbyggerne i Sunnyvale mens vi følger gutta inn og ut av fengsel i et håpløst håp om å få livet på rett kjør, og det er sjeldent på lovlig vis. Serien er full av galskap, og leverer en garantert god latter. Skuespillet er kanskje ikke det beste, men samspillet og kjemien mellom karakterene framstår veldig ekte, som gjør at serien er både en fornøyelse og en pinlig opplevelse å se på (på en god måte). (Trailer)

Man seeking woman (2016)

Den aller første scenen i serien er et kleint siste farvel mellom to tidligere kjærester. Ganske åpenbart er det dama som har slått opp med typen som er gjerne gira på å sammen se de to siste episodene av den serien de så på, som egentlig bare han var interessert i. I det han tar henne i hånda og går former det seg en mørk regnsky i en meters radius over han. Det tordner, det faller regn og det faller døde fugler. Scenen representerer resten av serien ganske nøyaktig.

maxresdefault

Serien blåser de minste ting gigantisk store og overdriver overdrivelser for å skape et poeng og ikke minst fantastisk morsomme situasjoner. Hovedpersonen er Josh som er en normal, litt spinkel og naiv fyr som sliter i en evig kamp om å finne kjærligheten. Etter å ha blitt dumpa sier han ja til en date som søstera hans arrangerer, som kommer til å bite ham senere i leggen. Daten hans er bokstavlig talt et grønt lite troll som spiser søppel, og ja trollet Gorbachaka biter ham faktisk i leggen. Han glemte naturligvis å spørre om et bilde før han godtok møtet. Serien tar effektene og useriøsiteten fra tegneseriesjangeren i en hysterisk morsom liveaction sitcom om sex, kjærlighet og bromance. Dessverre er bare sesong 2 tilgjengelig gjennom norsk Netflix akkurat nå, men heldigvis trenger man ikke å se episodene i kronologisk rekkefølge for å nyte galskapen. Hvis du er interessert i å se sesong 1 og 3, må du se dem på *ehem* andre steder. (Trailer)

Atypical (2017)

Denne serien takler det store spørsmålet om hva som egentlig er normalt. Hovedkarakteren Sam har autisme, og vi får et innblikk i hverdagen til familien hans og hvordan dette påvirker dem. Sam er en høyt fungerende 18 åring på spekteret av autisme, og han bestemmer seg for å forsøke lykken i det kompliserte kjærlighetslivet. Sam sliter med å forstå verden rundt han og drømmer konstant om Antarktis, og snøen, dyrene og det enkle livet som befinner seg der. På overflaten virker familien stereotypisk med en overbeskyttende stay-at-home mor, en far som ønsker seg en normal sønn og en sportslig «guttete» søster. Men som vi får se utover serien får karakterene dybde og Sam og resten av familien er både likende og komplekse.

Hver dag møter Sam på noe nytt som han ikke alltid klarer å håndtere like bra, og serien baserer mye av humoren på akkurat dette. De fleste vitser går på bekostning av autismen, men serien redder seg inn på hvor unormale alle «normale» folk fremstår, og det er like mye humor å finne der. Serien håndterer et sårt tema som innebærer mye drama med humor og hjertevarmende stunder. Det endelige resultatet er latter, klump i halsen og enda mer latter. (Trailer)

Arrested Development (2003-2013)

En intelligent skrevet komiserie med sjarmerende humor, smarte puns og fantastisk morsomme scenarioer. Den skammelig dysfunksjonelle familien Bluth er i krise da familieselskapet deres går under sammen med faren George Bluth som havner i fengsel. Familien består av 4 fullt voksne bortskjemte unger og en kald mor som ikke klarer seg uten pengene og godene som fulgte med selskapet. Den mest jordnære av dem alle, Micheal Bluth og hans sønn George Michael ønsker seg så langt vekk som mulig fra de andre, men finner seg stadig kommende tilbake for å redde familien fra seg selv.

51

Karakterene i serien er originale og velskrevne med solid skuespill som gjør det lett å leve seg inn i serien. Den selvrefererende humoren er stappa med subtile interne vitser oppå vitser som du selv ikke får med deg før tredje gangen du ser gjennom serien. På toppen av et smart og velskrevet skript blir fortellingen avløst gjennom en voice over av Ron Howard som gjør denne komedien til komisk gull. (Trailer)

Altered Carbon (2018)

Altered Carbon er en splitter ny originalserie fra Netflix som debuterte allerede nå 3.februar 2018. Serien er kanskje ikke så skjult av en skatt ettersom Netflix reklamerer en del for den, men tenkte den var verdt å ta med i listen over serier du kanskje ikke har sett før.

Vår hovedkarakter Takeshi Kovacs våkner opp i en annen kropp 250 år etter han sist så verden. Han har blitt ansatt av Laurens Bancroft, en av de rikeste personene på planeten for å etterforske hans eget mord. Altered Carbon er satt i en råkul, nesten steampunk fremtid med virtual og augmented reality, flyvende biler, AI og neonlys. Premisset er at hukommelsen og bevisstheten til mennesker kan nå bli lagret på disker plassert i nakken. Derfor er alle kropper utbyttelige, og den eneste måten man kan dø på er hvis disken blir ødelagt. Hvis man er rik nok til backuper kan man i teorien leve evig, noe som Laurens Bancroft har penger til. Problemet er, han ble drept bare et par sekunder før backupen hans startet, og kan ikke huske hvordan han ble drept.

AlteredCarbon-FINAL

Serien virker som en noir detektiv serie fra begynnelsen av, men rister det av seg til en råkul sci-fi action-thriller i en verden man bare vil se mer av. Produksjonsverdien er høy og plottet virker originalt nok, selv om serien kan av og til mangle litt dybde. Altered Carbon leverer god underholdning og ser visuelt helt g.o.r.g.e.o.u.s. ut. (Trailer)

Forfatter:
Eirik.jpg
Eirik Corneliussen
3. klasse

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s