Semestertips

Nå er et nytt semester like rundt hjørnet, og det er på tide å komme seg ut av feriestemningen og forberede seg på et nytt halvår. For å komme best mulig i gang med semesteret er det noen ting som man burde huske. Her har du noen tips for å gjøre det beste ut av semesteret og for å være best mulig forberedt til eksamen!

1. Semesteravgift! Forhåpentligvis har alle betalt semesteravgiften innen nå, og det er noe av det første man må tenke på før semesteret starter. Uten betalt semesteravgift, blir man ikke meldt opp til fagene man skal ha, og man får heller ikke utbetalt stipend. Det er ingen spesifikk frist for å betale semesteravgift, men jo før, jo bedre! Da er man av de som får stipend først, og er sikker på at man er meldt opp til vurdering i de fagene man skal.

2. Få oversikt over pensumliste, og kjøp bøkene så fort som mulig! Da ligger alt til rette for at man skal henge med fra første forelesning. Akademika kan tilby de aller fleste pensumbøkene, men det er også mulig (og oftest billigere) å kjøpe brukte bøker via ibok.no hvor andre studenter legger ut sine pensumbøker for salg. 

3. Ta en kikk på undervisningsplanen! Der står det hva temaet vil være til hver forelesning, og ofte står det også hvilken pensumlitteratur som kan være lurt å lese først. Dette gir deg en liten oversikt over hvor mye det er forventet at du skal lese til hver forelesning, og dette kan gjøre det lettere å planlegge skolearbeidet ditt.

4. Dra på forelesning! Selv om det kan være lite fristende å stå opp til en forelesning klokka åtte om morgenen, er det som oftest lettere å forstå pensum om man drar i forelesning, og spesielt om man har lest den tilhørende pensumlitteraturen. I tillegg kan man også få svar på eventuelle spørsmål man måtte ha.

5. Prioriter nok søvn! Uten søvn fungerer hjernen dårlig! Man henger ikke med i forelesning, får ikke med seg det man leser, og blir generelt i dårlig humør. Om man allikevel ikke har hatt en god natt søvn, kan en god kopp kaffe og litt frukt gjøre deg litt mer opplagt.

6. Start kollokviegruppe! Det kan hjelpe mye å snakke med andre studenter på studiet ditt om det er noe du lurer på. Det å høre andres synspunkter kan hjelpe til å bli mer reflektert og å få en større forståelse for temaet.

7. Finn en studieplass som fungerer for deg! Det kan være veldig vanskelig å få noe gjort hjemme, hvor det er fristelser og forstyrrelser over alt. Derfor er det viktig å finne en studieplass som passer for deg, enten det er på lesesal, på en kaffebar eller på biblioteket.

8. Ikke vær redd for å spørre etter hjelp! Om det er noe du lurer på, enten angående fag, skriving eller annet, er det viktig å spørre om hjelp. Forelesernes kontortid eksisterer for en grunn, og på Dragvoll kan man få personlig skrivehjelp av et tilbud kalt Skrivesnakk på biblioteket. På facebooksiden deres, Skrivesnakk NTNU, kommer det oppdateringer om når dette tilbudet starter igjen etter jul.

9. Ta pauser! Avsett tid i lesingen til å ta pauser. Dette forhindrer stress og det gir deg mer energi til å fortsette. Det er viktig å gi hjernen pusterom.

10. Gi deg selv belønninger! Å være student er en fulltidsjobb, og det er viktig å belønne seg selv enten det er å dra på trening eller se på Netflix. Finn ditt utløp for stress, og ikke ha dårlig samvittighet for det.

Det er ikke alltid like lett å prioritere en god natts søvn, å dra på de tidligste forelesningene eller å spørre etter hjelp, men det vil definitivt gi utslag både på prestasjoner og humør. Lykke til!

Forfatter:
Regine.jpg

Regine Ringerud
1. klasse


Foto: Accordingtodevin og NTNUIrl

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s