Hybeltips

Hybler er generelt ganske små, og som student i 2018 er det tonnevis av små duppedingser vi vil ha med oss hjemmefra. Alt fra ekstra ladere, rettetenger, krølltenger og det lille verktøysettet du fikk av pappa, men du aldri kommer til å bruke. Men hvor skal du gjøre av alt dette? Her er våre tips for en ryddig hybel, med plass til det meste.

Dekorer på enkle måter.
På Clas Ohlson, IKEA og andre duppedings butikker får du kjøp hvite små plast kroker som limes på en overflate. Og siden huseieren din ikke vil at du skal slå 100 spiker i veggen, kan du nå enkelt henge opp en bilderamme ved hjelp av slike kroker. Fest enkelt en snor bakpå bilderammen, og tre den over kroken du har festet på det perfekte stedet.

Hvis du ikke har et favorittbilde du vil vise frem, kan du skrive ut en blank ukekalender og sette inne i bilderammen i stedet og vipps så har du en whiteboard ukeplan.

Ikke la mobilladeren falle bak nattbordet eller PC laderen umulig å finne i ledningskaoset under skrivebordet ditt. Skaff noen papirklemmer og klem dem rundt kanten på bordet. Tre deretter kabelen gjennom hullet i håndtaket. Neste gang du plugger mobilen fra laderen faller den ikke ned på gulvet, men stanser i klemmen, og du slipper å lete etter den bak nattbordet i mørket.

Hvis du ikke har en egen plass for rettetangen eller hårføneren din kan du feste et par kroker på innsiden av en skapdør. Og etter bruk kan du enkelt snurre sammen ledningen og henge den klar på innsiden av skapdøren. Nå velter ikke hårføneren ut alt det andre i skapet hver gang du åpner det, og du har plass til litt mer rot på hylla.

Vær fancy.
Ting er alltid på stell hjemme hos Mamma og Pappa, men på hybelen blir det sjeldent slik. Derfor må vi ta små tak for å få det like fancy som hjemme.

Skaff deg noen glassflasker fra Clas Ohlson, Kremmerhuset eller en lignende butikk og hell over drikkevarene dine i dem og vipps så er juicen din blitt litt mer fancy enn en “studentpris-juice”.  (Obs: Skaff en trakt også.)

Mens du er på butikken kan du se etter noen fine små plastbokser til å ha pålegget ditt i. Ikke ha skinken i den triste plastpakken den kom i. Ha den heller over i en plastboks, slik at du slipper å stikke hånden ned under plast lokket med kondens på. Og det er nesten like fancy som hjemme.

Vær ærlig. Hvor ofte vasker du på hybelen? Hjemme får du kanskje beskjed om å vaske rommet ditt hver uke, men nå er du student og har alt for mye å gjøre til å vaske hver uke. De første tre ukene etter stipendet kommer så skal vi jo feste i helgene. Og i ukedagene har vi masse skole, jobb, frivillige verv og lignende. Den siste helgen før stipendet kommer derimot. Du vet den helga du er for blakk til å dra ut og det er alle andre også, men alle er for stolte til å innrømme at de er blakke. Det er helgen du vasker på, er det ikke? Vel siden det er vaskehelgen din så går det litt lang tid mellom hver gang. I mellomtiden kan du skape illusjonen av et rent rom ved hjelp av noen duftlys. Du får kjøpt disse på alle mulige butikker, og de varer lenge så de burde holde til du skal vaske igjen neste gang. Eller gå på dagligvarebutikken din og kjøp noe luftrens, og spray det rundt i rommet før du åpner døren eller når du får gjester, og vipps så har du skapt illusjonen av en ren og pen hybel. Så lenge ingen ser hybelkaninen Tore under skrivebordet ditt.

Loft sengen!
Et litt drastisk tak for å få mer plass på hybelen er å lofte sengen din. Dette gjør du enkelt ved å kjøpe noen bærebjelker fra Byggmax eller en lignende butikk og bytt ut sengebeina med bjelkene. Hvis du spør pent vil de fleste steder kutte til bjelkene for deg, så du vet det blir sagd rett og du slipper å bære med en 3 meter lang planke på bussen.

Hvis du ikke er redd for høyder kan du lofte sengen ganske høyt, men pass på at du holder den stabil. Det gjør du enkelt ved å skaffe noen andre planker som du skrur sammen mellom bena på kort siden av sengen. Hvis du har loftet sengen din høyt nok for du god plass til skrivebordet og stolen din under sengen, og du har åpnet opp for mer plass til noe annet på gulvet.

Hvis du ikke er så glad i høyder, men fortsatt trenger mer plass på gulvet behøver du ikke lofte sengen din så høyt, bare akkurat høyt nok til å skyve kommoden din under. For litt ekstra lagring kan du skaffe noen pappesker med ting du trenger, men ikke bruker så ofte. Pappeskene kan du gjemme bak kommoden, og hente frem ved behov.

Gjør rommet til ditt eget.
Med de billigste møblene fra IKEA kan rommet ditt fort bli ganske likt alle andre sitt. Gjør det til ditt eget ved å finne noen veggdekorasjoner. Hvis du er glad i filmer, tegneserier eller bøker kan jeg anbefale en tur innom Outland på Mercursenteret og finne noen kule plakater. Er du en litt mer nøytral person, men som trenger litt mer enn en hvit vegg kan du ta turen innom Clas Ohlson eller Panduro og finne noen kule veggklistremerker. De kommer i masse forskjellige designer, er enkle å henge opp, og like enkle å ta ned igjen når du flytter.

Hvorfor ikke få tak i noe vintage? Åpne laptopen og gå på finn.no og finn noe kult. Bare gå innom torget, marker kun i Trondheim, og pass på å sortere fra laveste pris. Du lever jo tross alt på stipend. Nå er det bare å rote rundt til du finner noe kult, om det så er pyntegjenstander til skrivebordet eller veggen din, eller om det er en gammel lenestol, som du kan spice up med noen puter.

Den enkleste måten å få litt mer liv på hybelen er planter. Plastikk er flott for da slipper du å tenke på å vanne dem. Er du litt flinkere til å ta vare på planter er det bare å fylle opp med planter der du har plass, og vipps så er rommet ditt en tropisk hage som skiller seg ut fra alle de andre i blokka.

Dette var noen av våre tips til et bedre opphold på hybelen. Hvilken tips har du tenkt å prøve ut? Har du kanskje noen andre tips for en enda bedre hybel? Vis oss på Snapchat ved å sende ditt resultat til: Primetimentnu.

Forfatter:
kristian.jpg
Kristian-Jenshaug Arnesen

2. klasse


Illustrasjonsfoto: Ana Campos (Flickr), CC BY 2.0

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s