Tips til hvordan håndtere og forhindre influensa

Forkjølelse og feber herjer i Trondheim for tiden, lufta er tørr og virusene i full sving. Dersom du har blitt truffet eller er redd for å bli truffet av influensa kan jeg gi deg et par tips om hvordan du kan takle influensaen gjennom avslapping, og hvordan du kan forhindre å få det.

Slappe dager er alfa omega for begrensningen av sykdomsforløpet.

  • Sitron og ingefær-te er suveren å drikke dersom man har sår hals. Den er også svært lett å lage. Bare skjær opp en sitron, skvis ut saften, skrell og rensk ingefær ved å skrape av skallet med en skje, kutt ingefæren i biter og putt alt i varmt vann. Ikke nok med at den smaker veldig godt, den bringer også med seg flere goder for både kropp og hals. Sitron er både rensende for kroppen og behagelig for halsen, mens ingefæren demper kvalme.  
  • Det er lov å gosse seg litt. Unn deg noe godt som potetgull og halsdrops. Bare pass på at du ikke spiser alt for mye sukker, da får nemlig influensaen enda mer grobunn. Spis gjerne yoghurt. Det er lett å få ned dersom man har sår hals, det smaker godt og det inneholder massevis av bakterier som hjelper tarmfloraen og dermed immunforsvaret
  • Dette er en gylden anledning til å fråtse i serier! Nå er det utrolig mange gode serier og filmer lett tilgjengelig på nettet. Dersom du ikke abonnerer på noen stream- tjenester som Netflix eller HBO kan du se gratis og god underholdning på både NRK og Youtube . (unge lovende sesong 3 er ute)
  • Søvn er viktig. For å bli frisk og rask igjen trenger man masse søvn. Det er kanskje ikke så lett dersom feberen er høy og tørrhosten presser på, men et par ting man kan gjøre for å få en best mulig søvn er å droppe alkohol og koffein, og heller drikke masse vann. Det sies også at fosterstillingen er den beste sovestillingen ettersom fordøyelsen får fin flyt og nakke og rygg får en fin støtte.  Dersom feberen er veldig høy kan det være lurt å ta paracet eller ibux

Stans sykdommen før den starter

Dersom du ikke har blitt truffet av de rampete virusene enda, men er redd for at de skal komme etter deg også. kan jeg gi deg et par råd som gjør deg mindre attraktiv for virusene. Det er tross alt ikke noe særlig å bli syk i disse travle studietider.

  •  Spis masse D- vitamin, dette skrur på immunforsvaret. Og ettersom vi nettopp har blitt utsatt for masse mørke og lite sol, er det lurt å være bevisst på å få i seg nok D-vitamin gjennom kosten
  • Pass på å ikke ha det for varmt i huset. Det sies nemlig at virusene trives best i tørr luft. Noe det ofte blir dersom temperaturen er høy
  • Gurgling av vann kan være lurt fordi det er med på fjerne bakterier, eller sutt på litt curamed dersom du har råd til det, dette stopper bakteriene i å slå rot.

Fun fact

Et japansk firma  har laget en pille som kan kurerer influensa på bare 24 timer. Når/hvis denne blir godkjent i Norge, trenger vi kanskje ikke å bekymre oss for influensa lengre, men før den tid kan disse rådene være lure å følge dersom man har, eller begynner å få influensa

Forfatter:

IMG_0737

 

Ingeborg Roland
1.året

 

Foto: Freedesignfile.com

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s