Primetime Linjeforening er linjeforeningen for studenter som tar et årsstudium eller bachelorgrad i Medievitenskap og de som tar en mastergrad i Medier, kommunikasjon og informasjonsteknologi. Men hvilke jobbmuligheter har man etter man er ferdig utdannet?
Medievitenskap høres jo ut som det er ganske bredt, og det kan være vanskelig å vite akkurat hva man lærer og hvilke egenskaper man tilegner seg. Å si at man lærer om media er på en måte veldig dekkende, men samtidig også veldig vagt. Derfor kommer nå en oversikt over noen av fagene dere vil ha i løpet av bachelorgraden.
Gjennom tre år som student på medievitenskap vil du blant annet bli introdusert til fag som:
Medieanalyse, hvor man lærer å analysere forskjellige typer medier, som et bilde, en film, en blogg, en nyhetssak, en tekst eller liknende.
Mediepedagogikk og mediekompetanse som handler om undervisningslære. Hvordan legge opp undervisning, hvilke hjelpemidler som kan gjøre undervisningen bedre osv.
Mediesosiologi som handler om hvordan media påvirker publikummet sitt på forskjellige måter.
Bilder i samfunnet som lærer studentene kritisk refleksjon over problemstillinger knyttet til media, globalisering og identitet.
Dette er bare noen av fagene man vil møte, men det er en pekepinn på hva man skal kunne etter en endt bachelorgrad i medievitenskap. Med disse kunnskapene under vingene vil du dermed være kvalifisert til en rekke bransjer på jobbmarkedet. På NTNU sine nettsider ramses det opp eksempler på jobber som tidligere medievitenskap-studenter nå har, og det varierer med alt fra digital analytiker i VG og seksjonssjef i sametinget til Journalist i Adresseavisa og lektor i videregående skole.
Mulighetene er mange, og her en oversikt over hvilke yrker man er kvalifisert til etter en bachelorgrad i medievitenskap.
- Journalist
- Kommunikasjonsrådgiver
- Markedskonsulent
- Lektor
- Produktutvikler
- Medieanalytiker
- Produsent
- Webutvikler
- Sportsreporter
Om noe av dette er noe du interesserer deg for, er medievitenskap noe for deg. Om ingen av yrkene ovenfor virker spesielt tiltrekkende, er det allikevel ingen grunn for panikk. Som tidligere nevnt er man kvalifisert til et vidt spekter av jobber som ikke er nevnt ovenfor, og en bachelor kan også være et godt springbrett for videre utdanning.
Forfatter:
Regine Ringerud
1.Året