3 grunner til å ta en mastergrad

Når nettene blir lange og kulda setter inn er det nok en gang eksamenstid. For noen er det deres første eksamensperiode, for andre er det siste eksamen de noen gang kommer til å levere. Inntrykkene, følelsene og erfaringene er mange. Men dette er fra meg til deg som vurderer å pine deg gjennom 4 ekstra eksamensperioder når du har fullført bachelorgraden din. 3 grunner til å ta en mastergrad.

Kompetanse
De siste årene har det blitt mer vanlig med høyere utdanning. Konkurransen for å få de attraktive jobbene har som et resultat blitt hakket mer krevende. Hvis du i tillegg konkurrerer om en stilling med en som har flere år med erfaring, blir du fort oversett i en søknadsprosess. Med en mastergrad øker du ikke bare din egen kompetanse på et fagområde, men også ditt eget kandidatur i en søknadsprosess.

Nettverk
Norge er et lite land. Det betyr at medie- og kommunikasjonsbransjen også er en bransje med få mennesker. Ved å bygge nettverket sitt tidlig kan man fort få nytte av det senere. Ved å ta en mastergrad blir du plassert i en ny klasse, med nye mennesker, fra mange forskjellige skoler og bakgrunner. En tanke her er kanskje å ta masteren på en annen skole enn der du tok bacheloren for en enda større mulighet til å møte nye mennesker.

Høyere startlønn
Til slutt er det selvfølgelig det økonomiske argumentet. Ved å ta en mastergrad har man i snitt en startlønn på 50.000kr mer. Startlønnen er også svært viktig for senere lønnsutvikling i karrieren da startlønnen ofte blir sett på som et referansepunkt for nye arbeidsgivere for hvor mye du skal ha i lønn i en potensiell ny jobb.

For noen stillinger er ikke mastergrad like viktig. Det er derfor smart å sette seg inn i hva bransjen du ønsker å jobbe i krever av deg som jobbsøker. Hvilken erfaring forventer de, hvilken erfaring er ønskelig og ikke minst hvilket utdanningsnivå de ansetter på. Muligheten for at du angrer på at du ikke tok en mastergrad er nok større enn muligheten for at du angrer på at du tok den.

Forfatter:

Truls Torp Ellingsen (Økonomiansvarlig)
Truls Torp Ellingsen
1. året på MKI

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s