Selvpleie i eksamensperioden

Desember og eksamensperioden er her for fullt, og det er ikke ukjent at det er enkelt å glemme seg selv i denne hektiske perioden med lesing og repetering. Her kommer noen av mine tips som jeg bruker til å takle eksamensperioden på en så stressfri måte så mulig.

Tips 1- Drikk godt
Ett av tipsene til å holde seg fokusert er å holde seg hydrert. Drikk vann under arbeidsøkten, da det er lett å miste fokus og få hodepine på grunn av mangel på vann. Gjerne velg te over kaffe, da te inneholder mye mindre koffein, og det kan også smake så mye bedre.

Tips 2- Vær komfortabel
Desember har kommet over oss med minusgradene hakk i hæl. Lesesalene kan være kalde på denne tiden av året, så det er viktig å holde seg varm. En god genser eller cardigan er en vinner i denne årstiden. Orker du ikke å ha på sko inne når du leser på skolen, kan du ta med deg ullsokker! Jeg har alltid ullsokker på meg når jeg skal lese, for det verste jeg vet er å fryse på føttene.

Tips 3- Kom deg ut
Det er viktig å variere lesesal med andre omgivelser. Frisk luft og nye omgivelser frisker opp både kropp og sinn. Husk å ta deg en strekk når du først er i gang for å løsne opp de stive nakkemusklene etter timevis med lesing og stillesitting. Gjerne ta med deg en venn for å snakke om noe annet enn skole og for å få et avbrekk.

Tips 4- Ta deg en lang dusj (eller bad!)
En lang og varm dusj er en god og avslappende måte å avslutte en lang lesedag på. Er du så heldig å ha badekar funker det like fint, kanskje med en badebombe også? (heldig)

Tips 5- Spis god mat
Et sunt og variert kosthold er viktig generelt, spesielt under eksamensperioden. Ta deg tid til å lage deg skikkelig mat som gjør deg mett lenge. Skikkelig mat gir ny energi og motivasjon til en ny lesedag.

Tips 6- Tenk positivt
Uansett hvor lang og forferdelig eksamensperiode du har, er du ikke alene. Eksamen er noe alle må ha og heldigvis så varer det ikke for evig. Lyset i enden på tunnelen er der og det er ikke lenge igjen til juleferien starter. Tenk på den gode følelsen du sitter igjen med etter siste eksamen! Den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves.

Tips 7- Få nok søvn
Søvn er kjempeviktig å få nok av i en periode som denne. Selv om det er mye du skulle ha gjort skal søvnen prioriteres uansett. Å ha et fast søvnmønster er også lurt å forholde seg til. Legg deg og stå opp til en fast tid, da har du en større sjanse for å våkne opplagt og få en fin start på dagen!

Håper disse tipsene har hjulpet deg og lykke til på eksamen!

 

Marthe Karlsen Nordhus
Marthe Karlsen Nordhuus
1. året 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s