Rølpesjefens anbefaling – Trondheims Uteliv

Arrangementansvarlig, rølpesjef, eller kanskje Charter-Svein? Kjært barn har mange navn er det et gammelt ordtak som tilsier. Og uansett hva man velger å kalle det, i disse titlene ligger det et ansvar ovenfor mine kjære medstudenter, nemlig det å være et forbilde når det kommer til rølp. Derfor tenker jeg å følge opp på noe av dette ansvaret i dag, og presenterer herved min solide anbefaling over de 3 groveste utestedene/festene som Norges beste studentby kan bjude på. Og disse skal selvsagt begrunnes saklig og formelt, det er jo tross alt den kritiske tankegangens Mekka av et studie vi tilhører.

william

I løpet av min ett og et halvt år gamle fartstid her i bartebyen, har det rukket å bli en god del fuktige kvelder med varierende utfall. Jeg har vært innom så og si ethvert sted som lukter på begrepet ”uteliv”, lagt igjen penger i nesten enhver bar på disse stedene, samt rukket å bli kastet ut av dem alle og beskyldt vaktene for å kjønnsdiskriminere sine gjester. Men nok om det, vi har ikke hele kvelden. Her får dere mine favoritter basert på de erfaringene jeg har dannet på veien, rangert fra bra, til bedre til best:

3: Bar Cirkus

Min tredjeplass er ikke en like klar vinner som de to andre som blir nevnt nedenfor, og det er nok flere som vil rangere andre utesteder på pallplass i stedet for denne. Det ”Bar Cirkus” derimot kan bjude på, er en helt enorm stemning og hæler i taket – hver bidige gang, og det til en rimelig penge. Det slår aldri feil. Punktum. Hos Cirkus finner du alltid fram til den indre rockestjernen i deg selv. Nede i et lite, men trivelig kjellerlokale, kommer rockestjernene på løpende bånd fra hele fylket Trøndelag, og de er der for å ta den helt ut. Ingen tar seg noe særlig høytidelig på Cirkus, man har i hvert fall ikke noe der å gjøre dersom tilfellet er annerledes. Til gode gamle slagere på anlegget som kan gaules til for full hals til langt på natt, skal det mye til for å slå den gode stemninga på Cirkus. Det er vanskelig å ikke trekke på smilebåndet, rett og slett. Konklusjonen er altså; er du lysten på en rocka kveld sammen med gode venner eller andre, hvor dere synger gode slagere for full hals til langt på natt? Da er Cirkus stedet for deg, ferdig snakka.

+ Latterlig billig pils.

+ Unik jovial atmosfære.

+ Herlige slagere på anlegget som tar en tilbake til enklere tider.

– Fylles opp før man en gang rekker å komme inn på tanken ”Klarer du én pils, så klarer du to!” – Gjelder altså å være tidlig ute.

2: Diskoteket

En annen favoritt som også troner helt der oppe blant eliten, er ”Diskoteket”. Med sine innbydende lokaler er Diskoteket i stand til å tilby en uforglemmelig aften med sin laidback atmosfære. På Diskoteket er man helt fri til å være akkurat den man er, og her finner man en vill, fruktbar godtepose av ulike individer og personligheter hvor alle er velkomne. Det skal også sies at Diskoteket er byens eneste utested som faktisk kan bjude på skikkelig ”Club”-faktor, noe jeg personlig setter umåtelig stor pris på. Verken Vidar Villa eller Morgan Sulele er velkomne her (og enda godt er vel det?), på Diskoteket leveres kvalitet i alle ledd på musikkfronten utført av DJs som gjerne mikser og trikser live. Diskoteket bringer rave-faktoren fram i alle og enhver, og står i sterk kontrast til bygderølp, dansing på bordene og laber musikk som man finner på Heidis. Diskoteket er så å si alltid verdt å ta turen innom, men det er noen arrangementer som skiller seg særdeles ut i mengden. Fra tid til annen arrangeres det for eksempel ”Tropenatt” på diskoteket, noe alle og enhver bør få med seg i løpet av studietiden her i Trondheim. Konseptet er såre enkelt; man raver i timevis til friske, tropiske melodier som får en til å glemme alt som heter stress, hverdag og studier. Og hva er vel egentlig bedre enn det?

+ Live DJs som vet hva de driver på med.

+ Aldri Vidar Villa.

+ Ekte Club House – ikke noe bullshit.

– 100,- i inngang på lørdager/arrangementer.

 

1: Cavasøndag på Barmuda

Ja, dere leste selvsagt riktig. Helt på topp troner Cavasøndag på selveste ”Barmuda”. For et magisk sted, eller hva? Barmuda er alltid et av byens hippeste steder når dørene åpner, men det er rett og slett noe helt unikt med dette underlige fenomenet ”Cavasøndag”. Ingenting er som når man sitter der og kjeder seg litt på en søndags kveld i 20-draget, og så dukker ideen opp helt ut av det blå. Cavasøndag? Man reflekterer litt over det, og konkluderer fort med at dette høres ut som en heidundranes god plan og sender litt meldinger til noen homies som er villige til å dele denne planen med deg. Og vipps, så sitter man der nede på Solsiden og drikker rimelig cava til byen å være, mens lokalet fylles opp av et helt trailerlass med festglade sjeler som er lite lystne på at helga skal ta slutt, og dermed danser mandagen inn hele natten i stedet. Barmuda høster også et terningkast 6 på musikken som spilles av, her har de stålkontroll – alltid en ny, frisk remix av et slag man ikke har vært vitne til fra før. Her er det altså ikke noe å vente på folkens, kom dere til Barmuda så fort det lar seg gjøre en søndag dere er i det impulsive hjørnet. Det skal i hvert fall jeg. Og husk; det er de spontane kveldene som gjerne ender opp med å bli de feteste.

+ Rimelig drikke (cava).

+ Grov musikk, byens desidert feteste remixer.

+ Stilfullt, uten at det blir for mye av det gode.

– Noe trangt når det fylles opp.

Det var mine topp tre favoritter når det kommer til utelivet i bartebyen, håper dere har blitt inspirert til helga som er rett rundt hjørnet og sitter igjen med nye inntrykk av byens sprudlende uteliv. Da gjenstår det bare for meg å be dere om å feste med måte, så sees vi antageligvis på ett av disse stedene til hælja! Og bare så dere er klare over det, jeg er ikke kjøpt og betalt av noen av disse stedene, selv om jeg burde ha vært det basert på det som har blitt formidlet. Og en siste anmerkning helt på slutten her; det er selvfølgelig ikke noe drikkepress! En kveld ute på byen kan by på mer enn bare alkohol, og ikke minst kan man ha det minst like morsomt uten. Det var dagens siste disclaimer!

Forfatter:

William Husby Hoven (Arrangementansvarlig)
William Husby Hoven
1. året 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s