Rimelige studentmiddager som metter

I en travel studenthverdag med skole og kanskje en jobb ved siden av er det nødvendig med mat som både metter og smaker godt. Her kommer noen tips til forskjellige middager som ikke tar lange tiden å lage og som metter lenge, slik at man slipper å småspise gjennom dagen.

Grønnsakssuppe
Grønnsakssuppe er både enkelt og raskt å lage, der du også kan lage din egen vri. Bruk de grønnsakene du liker best sammen med en god buljong for å gi ekstra smak på suppen. Du kan og tilsette kjøtt av noe slag enten det er kjøttbiter eller pølsebiter hvis du ønsker det. Kok det som tar lengst tid først, for så det som tar kortest. Kok til det blir mørt og server gjerne med litt brød til.

«Brennende kjærlighet»
«Brennende kjærlighet» er et penere begrep på potetstappeform med bacon eller pølser. Å lage sin egen potetmos tar litt lengre tid, men er så verdt det i forhold til posemos. Kok opp poteter og tilsett en skvett med melk og litt smør. Da får du en kremete mos. Stek pølser og bacon. Gjerne tilsett gressløk som tilbehør for å løfte retten.

Ostesmørbrød
Ostesmørbrød er nesten alltid en sikker vinner. Sammen med en god salat blir denne middagen både sunn og forfriskende. Du kan fint lage gode ostesmørbrød i ovnen, men hvis du bruker toastjern går det litt fortere.

Selvlaget wok med ris
Wok er alltid digg! Har du ikke en wok kan du bruke en vanlig stekepanne. Stek dine favorittgrønnsaker på høy varme slik at de blir stekt på utsiden og krispy på innsiden. Kok ris og bruk det som tilbehør. Ris finner man billig på butikken og er noe man kan ha i skapet lenge. Bruk woksaus for å sette ekstra smak på retten, tilsett dette under steking.

Hjemmelaget pizza
Perfekt å lage sammen med noen! Her kan man putte på hva som helst og man får masse rester til senere. Lag egen deig med mel, vann, tørrgjær, salt og vann og la denne heve litt før du brer den utover i en langpanne. Putt på det du vil ha av fyll og stek i ca 15 min.

 

Forfatter:

Marthe Karlsen Nordhus
Marthe Karlsen Nordhuus
1. året 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s