Realityshow av en regjering

Nå som Paradise Hotel for fullt er i gang igjen merker jeg det ikke har vært et stort savn av reality-TV. Fasiten ligger kanskje ved hvordan den politiske diskursen har utviklet seg. Overskriftene har vært preget av skandaler og uttalelser som gjør vondt å lese for enhver som har et hjerte for kommunikasjon. Her er mine opplevelser av et realityshow av en regjering vi har hatt det siste året.

Det hele startet da Sylvi Listhaug ble stemt hjem. Frp hadde et godt stortingsvalg med Listhaug i spissen som fikk mer medieomtale enn sin egen partileder. Hun tok over dagsorden med sin studietur til Rinkeby og Erna 2- regjeringen var et faktum. Men ganske nøyaktig seks måneder senere la Listhaug ut et facebook-innlegg som gjorde at hun måtte pakke sakene sine og dra hjem. Men hun skal ha ros for at hun var seg selv 110% hele oppholdet.

Det fortsatte med realitydeltakeren som var verst på fylla. Dette ledet til slutt til at han også ble stemt hjem. Mange vil si at Trond Giske hadde en lovende tid foran seg. En god debattant og nestleder i Arbeiderpartiet. Men da #metoo blomstret for fullt var det vanskelig for partiet å finne gode nok grunner til å ikke stemme han hjem. Når han i tillegg er så uheldig med å ta et bilde med en jente på byen for kun få uker siden blir det vanskelig for Triana Iglesias å gi han en ny sjanse på hotellet.

Etter stortingsvalget 2017 var det tydelig at Knut Arild Hareide var usikker på sin egen strategi for å nå så langt som mulig i realityshowet. Enden på visa var at han skapte splittelse blant sine egne og ble sendt på solo mens hans nærmeste fortsatte den samme strategien. Sånn kan det gå når man er med for å ha det gøy fremfor å spille spillet.

Men selv for deltakerne som spiller spillet er ikke alltid det de sier eller gjør så gjennomtenkt. La meg presentere deltaker Kjell Ingolf Ropstad. Det er kanskje feil å si at de nærmeste til Hareide fulgte den samme strategien som tidligere. Da KrF valgte å stelle seg bak Høyre ved neste parseremoni vil noen kanskje mene at det var en sterkere gul-blå strategi. Et blåmerke verdig fikk nok uansett hele kommunikasjonsavdelingen til KrF da Ropstad uttalte seg om tvillinggraviditet på riksdekkende TV.

For min del synes jeg dette er bedre underholdning enn noen ungdommer som soler seg i Mexico. Men det slående er kanskje hvor likt beslutningstakerne i landet oppfører seg. For tiden har vi et realityshow av en regjering og jeg er spent på å se hva journalistene trekker opp av pandoras eske neste gang.

 

Forfatter:

Truls Torp Ellingsen (Økonomiansvarlig)
Truls Torp Ellingsen
1. året på MKI

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s