Siste-liten-halloweenkostymer

For deg som er totalt idéløs når det kommer til kostyme, og hverken har startet å planlegge og kjøpt inn til å være Pennywise for en måned siden eller tenkt til å prioritere penger på å gå innom Arti Læll presenterer vi her en rekke idéer som er 100% lavterskel, stort sett bestående av husholdningsartikler og ting man ellers har hjemme – eller nærmeste H&M eller Clas Ohlson har.

Du kan selvfølgelig ta frem noe fra temafestene i fadderuka (gjenbruk=kult), eller kjøre klassikeren å slenge et skilt rundt halsen med teksten «nudist på streik», men det finnes både mer og mindre kreative løsninger for deg som er litt sent ute med kostyme før torsdagens fest – rangert fra mest til minst innsats du trenger å legge inn i anskaffelse og kreasjon.

Kostyme for den enkelte:

Sandra Bullock i «Miss Congeniality»: Du trenger en rød oktoberfest-dirndl, og litt gavebånd som du kan sette i museflettene dine. Super mulighet for å bruke oktoberfest-drakten din mer enn en gang i året!

Hentet fra https://no.pinterest.com/pin/169659110942078506/?lp=true

Lizzo: Du trenger en rosa body, scrunchy og svettearmbånd, svart magebelte og sykkelshorts, grå sokker og hvite sneakers.
Eventuelt om du etter nyttårsaften fortsatt eier en lang gull-jumpsuit, kan du klippe ut bokstavene «THAT BITCH» og lime nedover hvert bein.

Skjermutklipp fra https://www.youtube.com/watch?v=XaCrQL_8eMY

The Devil Wears Prada: Du trenger djevelhorn og en Prada-veske. Om du har en designerveske av andre slag er det ingenting galt i å mix it up.

Gold digger: Du trenger noe gull å ha på deg og en spade som du tar med (kan være lurt å ikke velge en spade som overivrige vakter på utesteder kan tro er våpen).

Stråleallergiker: Dekk deg til med aluminiumsfolie.

Georgie fra «IT»: Du trenger en gul regnjakke og en rød ballong.

Bilderesultat for georgie it
Hentet fra https://www.imdb.com/title/tt1396484/characters/nm7669135

Om du mister ballongen i løpet av kvelden kan du være Gretha Thunberg. Forresten så kan du være Greta Thunberg fra starten av, da kjører du samme regnjakke men flett håret og lag en «Skolstrejk för klimatet» plakat.
Menn (54) sin verste frykt.

Ghost Malone: Et laken eller lignende hvit flagrende tekstil som du kan ha på deg, hvit ansiktssminke og svart eyeliner. Lag et hull i lakenet, trekk det over hodet, dekk ansiktet med hvit ansiktsmaske. Så googler du et bilde av Post Malone og prøver å etterligne ansiktstatoveringene med den svarte eye lineren.

Sims: En hårbøyle og et grønt A4-papir. Klipp en diamant ut fra arket og teip den på hårbøylen. Spesielt gunstig dersom du er av typen som begynner å snakke utydelig utover kvelden. Blarb.

Sugar daddy: En pakke med sukker og en caps, genser eller lignende med teksten «Worlds Greatest Dad».

Miss Trunchbull fra «Matilda»: Du trenger grå hettegenser, magebelte, bukse, hvite langsokker, Timberland-sko eller lignende. Sett håret i knute. Om du er villig, bruk en tusj til å skrive «1972 Olympics» på hettegenseren.

Bilderesultat for miss trunchbull
Hentet fra https://no.pinterest.com/pin/521573200579276982/?lp=true

Det flygende teppet: Klipp hull i et gammelt teppe og dra det over hodet.

Idiot sandwich: Fest en brødskive på hver side av hodet. Ta eventuelt med et bilde av det legendariske Gordon Ramsay-øyeblikket om noen ikke tar referansen.

Bilderesultat for idiot sandwich gordon ramsay
Hentet fra https://www.buzzfeed.com/richardhjames/gordon-ramsay-called-someone-an-idiot-sandwich-and-it-turned

Fifty Shades of Grey: Stikk innom en malebutikk og gi uttrykk for at du skal male soverommet ditt grått, men usikker på i hvilken nyanse. Ta med deg en bunke med prøvelapper, og teip de på en t-skjorte.

Damian fra «Mean Girls»: En hettegenser, et par solbriller, litt hyssing og et A4-ark med påskriften «SHE DOESN’T EVEN GO HERE».

Bilderesultat for damian mean girls
Hentet fra https://www.thesun.co.uk/living/1481110/heres-what-damian-from-mean-girls-looks-like-now-and-hes-just-got-engaged/

Dopapir-mumie: Du trenger dopapir og teip. Surr deg inn med dopapir og fest den enkelte steder med teip.

Supermann: Du trenger blå bukser, blå t-skjorte, en rød herreboxer og et rødt håndkle eller annen form for rektangulær rød tekstil samt litt teip.

Gruppekostymer:

Raske menn: Du trenger en skjorte, knelange shorts, svarte sko og knelange svarte sokker. Pluss med slips.

Ghost Busters: Du trenger en kjeledress, et verktøybelte og en fem-liters sprøytekanne til å ha på ryggen (kan skaffes i plantebutikker) – spesielt gøy om du har noe å drikke på i kanna.

Peaky Blinders: Du trenger dress med vest og sixpence.

Ikke sponset av eller assosiert med noen butikker, filmer eller personer nevnt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s