Vinterens Survivalkit

Når nettene blir lange, og kulda setter inn
Da sier kroppen hei god dag, la meg få søvnen min.

Mørket og kulden kommer som et sjokk hvert år. Som om vi ikke har opplevd dette før. Uansett hvor sjarmerende høsten kan være, er det ikke å legge under en stol at den kan være energitappende. Spesielt når man hele tiden teller ned til vår, som forresten er 131 dager unna (10.11). Ja, jeg har sjekket!

«Oh no! Yet another article about winter depression” tenker kanskje du? Men nei, poenget her er ikke at vi alle skal bli perfekte A-mennesker som plutselig har livet på stell. Vi er trossalt studenter, og «livet på stell» vil forbli fremmedord i noen år til.  Mulig det bare er jeg som har et sykelig behov for å lage en liste, men tanken er at man kanskje kan plukke seg ut noen ting som kan bidra til en lysere hverdag! 

Stikk til syden! Trondheim er kanskje ikke i Nord-Norge, men mangel på sol og varme er det definitivt. Finn deg en billig restplass til sydligere strøk, meld deg på Paradise Hotel, Ex on the Beach, ett eller annet – så får du en billig ferie hvor du kan fylle opp lageret for D-vitamin. Hvis du er redd for å bli hengende bakpå med skole, så går det fint an å lese imens man slikker sol. Bare sånn, hvis du lurte.  

Vær en motvekt!. Syklubben er god å ha i tide og utider, men det er utrolig lett å bli påvirket av de andre. Og intet enklere er det å fortelle om hvor jævlig det var å stå opp, hvor jævlig været er og hvor jævlig kaldt det har blitt! Trust me, hovedhobbyen min er å klage! Men, prøv å vær en motvekt, påvirk deg selv gjennom forsøket på å påvirke andre positivt. Morgen stund har gull i munn og kulden er faktisk ganske forfriskende! 

Belønn deg selv, og kjøp dessert! Studentlånet er kanskje stramt, men med tanke på alt rælet man kjøper ellers så trenger ikke dessert være særlig dyrt (med mindre du er som meg; kjøper 1 liter sjokoladepudding og spiser den opp på 10 minutter). Fordi dessert er livet, så har man noe å se frem til i løpet av dagen. Uavhengig av om middagen var kjip eller digg, så får man en liten belønning for at man kom seg igjennom enda en grå dag.  

Embrace the jul! Jeg kommer sikkert til å bli satt i gapestokken for dette, men det er lov å tenke på jul nå. Halloween er over, Thanksgiving har ikke blitt adopert til Norge enda – da er det julen som står for tur. Pynt til jul, drikk julebrus og spis pepperkaker til du spyr! Skulle noen si noe på det, så referer til Norges Lover – det står ingenting der om at nytelse av julevarer er forbudt. Dessuten er det bare en gang i året, nyt det mens du kan!   

Husk! Halv skatt i november! Har du ikke jobb, så skaff deg en – da får du plutselig råd til enda mer dessert! Men fra spøk til revolver; ingenting er bedre enn å ha litt ekstra cash å rutte med i måneden. Jobb litt ekstra hvis tiden tillater det – da får du kommet deg ut litt og du får en fin lønn i desember. Penger kan kanskje ikke kjøpe lykke, men mindre bekymringer kan. 

Seriøse tips: eat, drink, sleep and work out! Du finner masse artikler om dette på VG+.   

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s