Tips til en litt mer aktiv hverdag

Brakkesyken. Et begrep jeg har hatt lite kjennskap til men som jeg og sikkert veldig mange andre har fått smake på de siste dagene. Følelsen av å være isolert med lite aktivitet og variasjon i hverdagen kan kjennes altoppslukende, og det å vite at alle står i samme situasjon er en mager trøst når du står midt opp i det selv. Noe av det aller viktigste du kan gjøre for å unngå denne brakkesyken er å holde deg i aktivitet, men det kan være lite motiverende å holde seg aktiv når en føler at alt jobber mot deg. Treningssenteret er stengt, hytteturer og andre arrangementer er avlyst, og når en heller ikke har mulighet til å være med venner, er det lite motiverende å skulle dra seg opp av den stadig synkende sofagropen. Derfor har vi her samlet noen tips og triks som kan hjelpe deg på veien mot en litt mer aktiv hverdag.  

Treningsprogram på YouTube

Det finnes en hel verden av ulike treningsprogram på YouTube. Bare ved å søke opp hvilke muskelgruppe du ønsker å trene vil du få opp gode og motiverende program fra folk som kan faget sitt. Under har jeg lagt ved et par videoer jeg kan anbefale som trener hele kroppen på 20 minutter. Dette er enkle øvelser som ikke krever vekter eller mye plass; perfekt når dørstokkmila føles lang!

Turer

Kan du ikke gå deg en tur da? Mine medstudenter som er hjemme for tiden har sikkert fått høre dette èn eller to, eller ti ganger allerede. Det er forståelig at ikke alle er like fysne på å rusle ute uten mål og mening, men man kan gjøre det litt mer spennende! Appen ut.no kan vise deg forslag til nye turruter i ditt nærområde som er perfekt hvis du trenger litt variasjon.

Vi har tidligere skrevet et innlegg med podcast-tips som er perfekt å høre på når man er ute og trasker. Eller så har du garantert en besteforelder, mor, onkel eller venn som ville satt pris på en telefon!

Ikke glem hodet!

Vi lever en annerledes hverdag, og akkurat som at det er viktig å ta vare på kroppen om dagen, gjelder det samme psyken. Psykolog Peder Kjøs trekker frem to nøkkelord som viktige i disse dager, og dette er rutine og daglig kontakt. Prøv å leve et så tilnærmet normalt liv som mulig. Stå opp og legg deg til vanlig tid, stell deg om morgenen, spis normale måltider og ta pauser fra arbeidet. Han understreker også viktigheten av å holde kontakt med venner og familie. Bruk sosiale medier til å holde på den daglige kontakten. Facetime eller Skype er en god løsning.

Jeg kan også anbefale appene Headspace og Reflectly; to gode apper for meditasjon og refleksjon!

Ta vare folkens<3

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s