Solidaritet i Coronaens tid

For å styrke dugnadsånden og bekrefte at alle kjeder seg og tar det like med ro som du som leser dette gjør, spurte jeg noen faste Primetimere hva de bedriver tiden med fram til eksamen og bachelor-/masterinnleveringer. Subjektene ble spurt på Facebook Messenger om hvor de er og hva de bedriver om dagen, og videre om de hadde noen generelle eller spesifikke oppfordringer eller tips å komme med. Innleggsforfatter velger å beholde all dialekt og muntlig språk i meldingene for en følelse av nærhet og sosial hyggelighet med subjektene<3 Med noen redaksjonelle endringer.

Emilie (24) – leder

Er bare hjemme i Trondheim med jobb og skole. Har jo bestemt meg for å sette i gang med 30-dagers yoga with Adriene, med mål om å gå ned i spagat hahah.

Hillevi (22) – nestleder

Jeg er i ttown jeg altså! Spiller for det meste sims og lærer meg ukulele.

Ikke vær en dust, og bli hjemme!! På simsfronten anbefaler jeg å bruke cheats for det det er verdt, null skam, og om man skal kjøpe en utvidelsepakke burde man kjøpe kjendisfaktor, det er gøy å bygge med. Evt ta favorittserien din og lage husene til karakterene med de inni, jeg driver med gossipgirl nå.

Imponerende hus bygget av Hillevi i denne tiden.

Håkon (21) – Styremedlem

For tiden er jeg hjemme i Tønsberg, eller Nøtterøy for å være mer spesifikk. Skulle egentlig ikke hjem før påska, men tenkte jeg bare kunne dra tidligere ettersom alt skulle stenges. Hjemme henger jeg en del med JG, men vi er bare sammen uten å gjøre noe, slik gode venner gjør. Prøver å få gjort litt skole, men har en veldig følelse av at semesteret er over ettersom jeg på et vis har dratt hjem «for godt», så er lite som blir gjort. Skal også prøve å gjøre et desperat forsøk på en pod. Får se hvor bra det blir, men prøve skal vi uansett. Ellers har jeg runda alt av serier jeg ser på (Vil forresten anbefale «Dave» på HBO. Ekstremt gøy!), fått brukt pysjen altfor altfor mye, dratt til en dames hus blitt jagd på dør igjen og hatt skypefylla.

Lars Erik (22) – arrangementkomitémedlem
[si det fort tre ganger – journ.adm]

Hey! Sett mura inne oppe i nord atm. Dagan står helt stille føles det ut som egentlig. Driv egentlig ikke med så mye, går litt tur og tren styrke heime, men går for det meste i serie-titting og gaming. Personlig e eg telbake på the walking dead igjen, sikkert mye på grunn av dagens pandemi-tilstand.

Ingunn (25) – journalist

Jeg rømte fra Trøndelag dagen skolene stengte, så bruker tiden til skole, film/serier, utvikling av nettside, litt trening og har nettopp kjøpt puslespill. Gjør det som kan gjøres, så slipper du å ta det igjen når samfunnet er oppe og går igjen! Ellers er det høytid for reality nå; finaleuke på farmen og camp kulinaris, paradise er godt i gang og ex on the beach har begynt.

Hannah (21) – arrangementkomitémedlem og faddersjef

Jeg er hjemme i røyken og jeg har ikke gjort mye spennende hvertfall, jeg har bakt cookies og cupcakes kun for tidsfordriv og vafler for vaffeldagen i går, jeg har gått litt på tur med en venninne, jeg har gjort et veldig tappert forsøk på å få med meg skole, og feilet miserabelt, har planlagt litt fadderuke greier, jeg har hatt pilsekveld med venner på skype, og siden jeg ikke har hatt noe bedre å gjøre så har jeg også latt mamma eksperimentere med håret mitt, så nå har jeg en skikkelig skeiv hårklipp, men det går bra siden ingen skal se meg på en stund. Jeg har hørt på primepod og true crime pod (crime junkie) og så ser jeg på pH og ex on the Beach haha! Ellers bruker jeg store deler av dagen bare ved å ligge på sofaen eller i senga og ikke gjort noe!

Truls (23) – rådgiver

Skriver på masteroppgaven min da. Jeg er i Trondheim ja. Haha, gi permiterte studenter 80% av hva de i snitt har tjent de tre siste månedene – 40% stipend og 60% lån. Også må folk forstå alvoret med å høre på myndighetene og slutte å sutre over hyttene sine.

Har du forresten noen tips til hvordan være produktiv på hjemmekontor (jeg antar det er der du skriver master om dagen) og få gjort ting til masteren?
Er jo den klassiske ved å skille mellom jobb og fritid. Jobbe et sted, slappe av et sted. Men det praktiserer ikke jeg da. Det som funker for meg er små delmål hver deg. Når jeg er ferdig med de, da kan jeg chille. Skrive 500 ord osv. Drikke mye vann hjelper på konsentrasjonen. Er nok heller ikke dumt å gå seg en tur hver dag.

Også synes jeg folk må være litt mer reflekterte. Hvor viktig er det å møte den venninna og ha den vinkvelden. Må jeg i butikken for å kjøpe sjokolade, osv. Selv om risikoen for oss unge ikke er stor så handler det om risikoen vi utsetter andre for. Og når det faktisk står menneskeliv på spill så kan man tenke seg om en ekstra gang før man gjør ting. Hvor viktig er det egentlig å gjøre det du har lyst til å gjøre. Jeg blir f.eks værende i Trondheim for å redusere risikoen min for å smitte mamma og pappa. Mamma handler mat til besteforeldrene mine også, så da kunne jeg risikert å smitte dem også. Så ja, det er tankene mine om dagen.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s